SH Deurenservice

De service die bij u past

Service


Bij SH Deurenservice ligt er een duidelijke focus op service. Opmeten, leveren, monteren, service & onderhoud gebeurt allemaal vanuit één aanspreekpunt.

SH Deurenservice heeft ruime ervaring met automatische deuren en de systemen om deze vlot te openen en weer solide te sluiten. En dat zie je in de praktijk. 

Ruime Kennis 

SH Deurenservice beschikt over een ruime kennis op het gebied van de diverse merken, types, slimme innovaties, veiligheidseisen, soepele systemen en flexibele toepassingen. Bij ons is geen wens te gek. Wij werken vanuit de gedachte dat een deur:  

  • Goed open en dicht moet gaan
  • Veilig moet zijn
  • Een lange levensduur moet hebben 
  • Geen hoge kostenpost mag worden

Zeker weten dat alles klopt:

  • Het assortiment
  • De keuzemogelijkheden
  • De verhouding prijs-kwaliteit

U mag rekenen op het perfecte advies op maat. Topkwaliteit is daarbij altijd het vaste uitgangspunt.


Bij SH Deurenservice vindt u gegarandeerd de perfecte deur. Uw wensenlijst combineren we met onze kennis en ervaring. Zo komen we tot de oplossing die het best bij uw situatie past. Een deur die mooi, functioneel, betrouwbaar, veilig en duurzaam is. Een deur die een aanwinst voor uw pand vormt. Een deur die elke dag probleemloos werkt en goed is voor tientallen jaren lage afschrijfkosten.  

De service die bij u past 

U kunt ons bereiken op telefoonnummer:   088 338 5000 of via info@shdeurenservice.nl
Er zal direct een afspraak met u worden gemaakt over de verdere afhandeling van de storing.
Storingen die gemeld worden voor 19.00 uur worden in de regel dezelfde dag nog in behandeling genomen.

Indien een reparatie door ons niet kan worden uitgevoerd omdat:

  • de installatie economisch versleten is
  • er geen onderdelen meer te verkrijgen zijn
  • de keuze valt op een andere oplossing

dan zullen de gemaakte servicekosten van het bezoek bij uw akkoord voor een vervangingsvoorstel in mindering worden gebracht.  


Onderhoud 

Regelmatig en tijdig onderhoud van automatische deuren is de aangewezen strategie om uw apparatuur in goede staat te houden. Tijdens de onderhoudsbeurt worden uw automatische deuren op werking en nauwkeurigheid gecontroleerd, en of deze aan alle veiligheidseisen voldoen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

 

Momenteel stelt de Europese richtlijn EN 16005 ten aanzien van de beveiliging van automatische deuren het hebben van een onderhoudscontract voor automatische deuren verplicht.

Wat houdt deze norm in?

Richtlijn EN 16005 is een Europese norm betreffende de veiligheid van personen, bij het gebruik van automatische deuren.

Deze norm is bepalend voor de veiligheid van personen bij het gebruik van automatische deuren voor toegang van personen, in vluchtroutes en voor automatische brand- en rookwerende deuren. Het gaat om draaideuren, schuifdeuren, vouwdeuren en carrouseldeuren die zich horizontaal bewegen.

De norm EN16005 dient te worden gevolgd voor alle nieuwe installaties. Reeds geïnstalleerde deuren zijn niet aan deze nieuwe norm onderworpen, maar kunnen bij een volgende officiële onderhoudsbeurt worden geëvalueerd op veiligheidsrisico's en waar nodig aan de norm EN 16005 worden aangepast.

Wat wordt er van u verwacht?

Nieuwe installaties moeten volledig voldoen aan de EN 16005 norm.

Er moet periodiek onderhoud worden uitgevoerd aan de deur, op zijn minst 1 maal per jaar. Dit onderhoud moet worden uitgevoerd door een bevoegd servicebedrijf.

Bestaande, oudere deuren kunnen bij het onderhoud tot in detail worden nagezien en aan de norm worden getoetst. Afwijkingen op de voorschriften kunnen worden geïdentificeerd en gedocumenteerd, waarna de eigenaar/beheerder van de deur wordt aangeboden de deur waar nodig aan te passen aan deze nieuwe norm.

Zowel de aandrijving als de accessoires dienen voorzien te zijn van merknaam en typenummer. Dit om de herkomst van de fabrikant te kunnen achterhalen.

Bij de betreffende deur dient te allen tijde een duidelijke checklist aanwezig te zijn waarop duidelijk de veiligheidsfuncties en veiligheidsproducten omschreven zijn.

Wat zijn de mogelijke gevolgen van het niet naleven van de norm EN 16005?

De consequentie van het niet naleven van de EN16005 normering is de mogelijkheid dat u bij aantoonbare nalatigheid, aansprakelijk wordt gesteld bij ongevallen.

Er is een reeks producten ontwikkeld om tot een goede oplossing te komen. Veelal kunnen deze op de bestaande apparatuur aangesloten worden.

Een voorbeeld hiervan zijn de zogenaamde Flatscans, die tevens vingerknelbeveiliging hebben. Deze functie voorkomt dat vingers bij het sluiten van de deur bekneld raken tussen de deur en het kozijn.Wat kan SH Deurenservice voor u betekenen?

SH Deurenservice  is gespecialiseerd in automatische deuren. Wij kunnen u helpen bij uw keuze, welk product het beste bij uw situatie aansluit. Dus bent u op zoek naar een specifieke oplossing voor een automatische deur, of naar een totaaloplossing voor uw pand? Laat het ons weten, wij denken graag met u mee!

 


E-mailen
Bellen